Kombinera Revitalizing Cream och Balance 100

Kombinera Revitalizing Cream och Balance 100

Jag undrar om det är möjligt att kombinera Revitalizing cream med Balance cream 100? Alltså att använda Revitalizing cream de första två veckorna i cykeln och sedan Balance cream 100 efter ägglossning.

Jag tror nämligen att jag har låg produktion av både östrogen och progesteron på grund av många anledningar. Men vården vill inte ta prover och det blir billigare att testa krämerna än att finansiera provtagning privat.

Jag har använt Balance 100 tidigare och tänkte testa igen för att se om kroppen skulle må lite bättre.

* * *

Hej!

Om du har, eller borde ha, en någorlunda regelbunden mens är det bättre att stimulera ägglossningen med hjälp av en låg dos progesteronkräm under några dagar före beräknad ägglossning, tex under cykeldagarna 8-13 (+/- 1 dag). 

Då främjar du att det bildas både östrogen och progesteron eftersom ägglossningen är den process som de här hormonerna bildas i.

Det går dock ändå bra att kombinera med Revitalizing Cream samtidigt.

Matriarch 100 används under lutealfasen för att motverka rikliga blödningar och PMS. Inte för att höja progesteronvärdet. Om du har lågt östrogen pga svag eller utebliven ägglossning riskerar du att få mellanblödningar och humörpåverkan om du använder för mycket progesteron då. 

Back to blog

Vi rekommenderar

1 of 4